Έτσι είδαν τα αποτελέσματα οι υποψήφιοι

«Ήρθα για να μείνω κι αυτό το είπα ξανά και θα συνεχίζω να το λέω», ανέφερε σε δηλώσεις του στο εκλογικό του επιτελείο ο Αχιλλέας Δημητριάδης. Ερωτηθείς για τη μετέπειτα πορεία του στο πολιτικό γίγνεσθαι ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι «δεν μπορώ από τώρα να σας πω τη μεθοδολογία που θα ακολουθήσουμε, κατά πόσο δηλαδή θα είναι μια ομπρέλα, θα είναι μια πλατφόρμα, μια συνεργασία θα είναι κάποιος τρόπος για να συζητούν δυνάμεις, αυτό θα το δούμε».

Συνέχισε λέγοντας ότι «να είστε βέβαιοι ότι εν ονόματι των ανθρώπων που στήριξαν αυτές τις θέσεις θα ήθελα να συνεχίσω, γιατί πιστεύω ότι έχουμε ανοίξει μια διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων και ελπίζω ότι αυτός ο διάλογος θα βοηθήσει την κοινωνία μας να πάει μπροστά». Ο Αχιλλέας Δημητριάδης συνεχάρη τους δύο νικητές, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Πρόσθεσε ότι «με βάση τις 12 προτεραιότητες που θέσαμε είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σε θέματα αρχής για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να αποφασίσουμε ποιον από τους δύο θα υποστηρίξουμε». Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι κατά την προεκλογική εκστρατεία θέσαμε αρχές, προβάλαμε καθαρές θέσεις αναδεικνύοντας τη σημασία του τίμιου κράτους «που είναι τώρα στη δημόσια συζήτηση και είναι από τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας». Ο κ. Δημητριάδης ευχαρίστησε την Κίνηση «Αμμόχωστος για την Κύπρο» για τη στήριξη, το επιτελείο με την ομάδα του «που έκαναν μια απίστευτη δουλειά τους τελευταίους μήνες», την ομάδα στον Έφορο Εκλογών και τους δημοσίους υπαλλήλους που έκαναν αυτή τη διαδικασία να είναι μια «γιορτή της δημοκρατίας», όπως είπε. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς την οικογένεια και τους φίλους του, «οι οποίοι πρώτα από όλα με άντεξαν και μου έδωσαν θάρρος να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια που πιστεύω είναι ο σωστός δρόμος».

 

Ευχαριστίες προς τους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους, εκφράζει μέσω ανάρτησης του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο επικεφαλής του «Νέο Κύμα || Volt Cyprus – Η Άλλη Κύπρος», Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας κατά τον α’ γύρο των εκλογών.

Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιδιώξαμε, δήλωσε ο Γιώργος Κολοκασίδης, λέγοντας ότι «είμαστε όμως περήφανοι για την προσπάθεια η οποία στηρίχθηκε στις δικές μας δυνάμεις και τους ώμους ενεργών πολιτών». «Δώσαμε τον αγώνα παραμένοντας πιστοί στις αξίες και θέσεις μας, με διαφάνεια και ευθύτητα», αναφέρει ο κ. Κολοκασίδης σε γραπτή του δήλωση.

Πώς διάβασαν το αποτέλεσμα τα κόμματα που στηρίζουν Χριστοδουλίδη

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος δηλώνοντας πως ο στόχος επιτεύχθηκε με την πρωτιά του Νίκου Χριστοδουλίδη στον α’ γύρο, ενώ κάλεσε σε ενότητα και συστράτευση.

Ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν, ανέφερε αργά το βράδυ χθες πως στόχος είναι οι συναινέσεις, οι συνεννοήσεις και οι συνεργασίες. «Στη βάση της λογικής απλώνουμε χέρι προς όλους και αυτή η πρωτοβουλία θα βρει πολλούς άλλους, οι οποίοι θα συστρατευθούν».

Η προσπάθεια συνεχίζεται για να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, χθες, στα Κεντρικά Γραφεία της ΕΔΕΚ, μετά τη γνωστοποίηση των τελικών αποτελεσμάτων και την πρόκριση του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Ανδρέα Μαυρογιάννη στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σιζόπουλος ευχαρίστησε εκ μέρους της ΕΔΕΚ το σύνολο των ψηφοφόρων που προσήλθαν σήμερα στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τα στελέχη και τους ψηφοφόρους της ΕΔΕΚ, «οι οποίοι παρά τη συστηματική πολεμική των τελευταίων ημερών σε βάρος του κόμματός μας, έδωσαν τη μάχη της πρώτης Κυριακής με επιτυχία».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy