ΕΣΚ: Στο πλευρό των δημοσιογράφων της Ελλάδας που απεργούν ζητώντας απόδοση ευθυνών για τα Τέμπη

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) τάσσεται υπέρ των δημοσιογράφων της Ελλάδας, οι οποίοι αύριο, Τετάρτη, 15 Μαρτίου κατέρχονται σε 24ωρη απεργία, σε όλη την ελληνική επικράτεια, «στηρίζοντας το παλλαϊκό και πάνδημο αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη».

Με σημερινή ανακοίνωσή της η ΕΣΚ, δηλώνει ότι «η Ένωση Συντακτών Κύπρου και όλοι οι δημοσιογράφοι της πατρίδας μας δεν μένουν αδιάφοροι μπροστά σε αυτή την καθολική κινητοποίηση των Ελλήνων συναδέλφων τους».

Προστίθεται ότι η ΕΣΚ τάσσεται στο πλευρό του συνόλου των δημοσιογραφικών ενώσεων, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΗΕΠΗΝ και «συνδιεκδικούμε μαζί τους πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος των Τεμπών και απόδοση ευθυνών εκεί και όπου ανήκουν».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου καλεί όλους τους δημοσιογράφους όπως προβάλουν, όσο μπορούν στα ΜΜΕ που εργάζονται, την αυριανή κινητοποίηση των Ελλήνων συναδέλφων τους και όπως συμπαραταχθούν με τα δίκαια αιτήματά τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δημοσιογράφοι της Ελλάδας, ανάμεσα σε άλλα, απαιτούν δημοσιογραφία για τον έλεγχο κάθε εξουσίας, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, έξω από επιχειρηματικές και κομματικές ατζέντες και ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και στους εργασιακούς χώρους.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να πάψουν επιτέλους να είναι όμηροι άναρχων εργασιακών συνθηκών και πολύ χαμηλών αμοιβών, σημειώνοντας ότι η ενημέρωση είναι αγαθό και δημοκρατική εγγύηση και οι υπηρέτες της διεκδικούν την επαγγελματική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια. Ακόμη, ζητούν ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό.

«Όλα τα πιο πάνω είναι και αιτήματα της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, τα συνδιεκδικούμε και για την Ελλάδα και για την Κύπρο, αλλά και για τους όπου γης δημοσιογράφους»», καταλήγει η ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy