Ετοιμότητα των χωρών τους να συνεργαστούν για την κλιματική αλλαγή, εξέφρασαν ο Υπ. Γεωργίας και η Πρέσβης ΗΠΑ

Την ετοιμότητα Κύπρου και ΗΠΑ να συνεργαστούν για αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής, αναγνωρίζοντας ότι το πρόβλημα αυτό είναι παγκόσμιο και ως τέτοιο απαιτεί διεθνή συνεργασία, εξέφρασαν σε συνάντηση τους την Τετάρτη ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής και η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Κύπρο, Τζούντιθ Γκάρμπερ.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΚύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η 26η Διεθνής Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη την ερχόμενη εβδομάδα (1-12 Νοεμβρίου 2021) και στην οποία θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο κ. Καδής.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη της Γλασκώβης, ο Υπουργός Γεωργίας ενημέρωσε την Αμερικανίδα Πρέσβη ότι η Κύπρος στηρίζει πλήρως την επιτάχυνση των δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης μέσω της συνεργασίας μεταξύ κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και κοινωνίας των πολιτών.

Αναφερόμενος ευρύτερα στη Διάσκεψη και τη σημασία της, ο κ. Καδής τόνισε ότι αυτή θα πρέπει να αποτελέσει ένα ιστορικό ορόσημο για την ενίσχυση της παγκόσμιας συλλογικής δράσης και την επιτάχυνση του παγκόσμιου μετασχηματισμού σε μια κοινωνία χαμηλών εκπομπών άνθρακα και ανθεκτικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ο Υπουργός, η Κύπρος είναι έτοιμη να στηρίξει διεθνείς πρωτοβουλίες που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένων και πρωτοβουλιών των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο κ. Καδής ενημέρωσε την Πρέσβη της Αμερικής για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την Πρωτοβουλία που ανέλαβε η Κύπρος για συντονισμό των χωρών της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής σε θέματα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.