ΓΓ ΑΚΕΛ για ΥΚΕ : Να στελεχωθούν με τις απαραίτητες ειδικότητες – Να μην γίνεται αγορά υπηρεσιώνΑντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ και Υπουργός Εργασίας συζήτησαν για την πρόοδο υλοποίησης του σχεδιασμού που αφορά τον εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι η Υπουργός τους ενημέρωσε για τις δράσεις και τις ενέργειες που έγιναν μέχρι σήμερα. Υπέδειξε ότι πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία υλοποίησης εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών, να στελεχωθούν οι υπηρεσίες με τις απαραίτητες ειδικότητες και να αποκεντρωθούν, συνεργαζόμενες με μονάδες της τοπικές αυτοδιοίκησης και κοινωνικές οργανώσεις, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Όπως είπε, έχει εξαγγελθεί από πέρσι η προσπάθεια για εκσυγχρονισμό των συγκεκριμένων υπηρεσιών, το ΑΚΕΛ συμμετείχε στον κοινωνικό διάλογο με συγκεκριμένες προτάσεις και σήμερα συζήτησαν το συγκεκριμένο θέμα.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε δε ικανοποίηση για το γεγονός ότι κάποιες από τις προτάσεις του κόμματός του έχουν υιοθετηθεί από το Υπουργείο Εργασίας και άλλες βρίσκονται στα σκαριά για να υλοποιηθούν.

Ωστόσο τόνισε ότι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της αγοράς υπηρεσιών. Το ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, θεωρεί ότι πρέπει να στελεχωθούν οι υπηρεσίες με τις απαραίτητες ειδικότητες για να μπορούν πιο αποτελεσματικά να διαδραματίζουν το ρόλο τους ενώ το Υπουργείο σκέφτεται περισσότερο την αγορά υπηρεσιών.

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι η Υπουργός τους έδωσε το σχέδιο αναδιοργάνωσης και τις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, προσθέτοντας ότι θα τις μελετήσουν και θα επανέλθουν με συγκεκριμένες προτάσεις.