Γολγοθάς για χιλιάδες εργαζομένους – Τελείωσαν τα τεστ, καυγάδες και μπέρδεμα με την αίτηση


Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν και σήμερα χιλιάδες εργαζομένοι που προσήλθαν να κάνουν εκ νέου τεστ προκειμένου να μπορούν να διακινούνται ελεύθερα από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.

Αρχικά η NIPD Genetics ανακοίνωσε πως οι δειγματοληψίες θα ξεκινήσουν στις 14:00 και όχι στις 08:00 όπως ήταν στο πρόγραμμα. Επιπλέον ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή πως το Έντυπο Δειγματοληψίας, πρέπει να συμπληρωθεί από τους εξεταζόμενους ηλεκτρονιλά και να το προσκομίσουν στο σημείο ελέγχου.

Αυτό προκάλεσε πρβλήματα και μπέρδεμα στους εργαζομένους που δεν είχαν πρόσβαση σε υπολογιστή και εκτυπωτή.

Την ίδια ώρα στη Λευκωσία λόγω βροχών στην Επαρχία Λευκωσίας, το σημείο δειγματοληψίας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος Οδού Λήδρας) και στον χώρο στάθμευσης της υπεραγοράς Αθηαινίτης στην Παλλουριώτισσα σταμάτησαν τη λειτουργία τους και οι μονάδες δειγματοληψίας μεταφέρθηκαν από τα συγκεκριμένα σημεία στο Mall of Cyprus.

Σε σχέση με τις δειγματοληψίες για τους εργαζόμενους, υπήρξε πρόβλημα με τον διαμοιρασμό των τεστ που δόθηκαν σε κάθε σημείο, ιδιαίτερα στον πρώην Πισσαρίδη στην Λεμεσό, προκαλώντας τεράστια αναμονή μέχρι να έρθει η νέα παρτίδα με τα τεστ.

Ωστόσο σε συνεννόηση του Υπουργείου με το εργαστήριο στάλθηκε μεγαλύτερη ποσότητα για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που ξέμειναν πίσω.

Αργότερα, αφότου διαπιστώθηκε πως η προσκόμιση της ηλεκτρονικής αίτησης προκάλεσε σωρεία προβλημάτων δόθηκε αργοπορημένα η δυνατότητα να συμπληρωθεί επιτόπου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπ. Υγείας, ο υπεύθυνος του εργαστηρίου έδωσε εκ νέου ενημέρωση στους δειγματολήπτες για να μην διώχνουν κόσμο αν δεν έχει ηλεκτρονικά συμπληρώσει την αίτηση.

Καυγάδες και χάος για ένα τεστ

Η έλλειψη των τεστ και η μεγάλη αναμονή είχε ως αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν με αποτέλεσμα στη Λεμεσό να υπάρξει ένταση μεταξύ των εξεταζόμενων.

Συγκεκριμένα, υπήρξε πρόβλημα ιδιαίτερα στο σημείο στον πρώην Πισσαρίδη στην Λεμεσό, με αποτέλεσμα το πλήθος των εργαζομένων να αντιδράσουν

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News