Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των τεσσάρων εργατών

Τέσσερις απανθρακωμένοι σοροί εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί, στην περιοχή της πυρκαγιάς στην Οδού της ορεινής Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι τέσσερις απανθρακωμένες ανθρώπινες σοροί εντοπίστηκαν το πρωί, σε περιοχή κοντά στο χωριό Οδού. Οι σοροί εντοπίστηκαν από ομάδα διάσωσης, που επιχειρούσε στην περιοχή, για εντοπισμό τεσσάρων προσώπων που αγνοούνται μετά το ξέσπασμα της μεγάλης πυρκαγιάς στην ορεινή περιοχή Λάρνακας.

Οι τέσσερις σοροί εντοπίστηκαν γύρω στις 9 σήμερα το πρωί σήμερα, σε δύσβατη βουνοπλαγιά, στην τοποθεσία «Γούλα», έδαφος του χωριού Οδού, της επαρχίας Λάρνακας, περιοχή που έχει πληγεί από τη φωτιά που ξέσπασε την ευρύτερη περιοχή χθες.

Ο εντοπισμός των σορών έγινε κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης που στήθηκε από χθες, με τη συμμετοχή μελών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Άμυνας και εθελοντών πολιτών, ύστερα από πληροφορία που δόθηκε ότι τέσσερα άτομα αγνοούνται που διέμεναν στην περιοχή της πυρκαγιάς.

Σχετική καταγγελία έγινε στην Αστυνομία, χθες βράδυ, από τον εργοδότη των τεσσάρων αγνοούμενων προσώπων. Σύμφωνα με την καταγγελία, τα τέσσερα πρόσωπα, ηλικίας 39, 36, 23 και 22 ετών, τα οποία εργάζονταν και διέμεναν σε αγροτικό υποστατικό στην τοποθεσία «Παλιάμπελα», περιοχή του χωριού Οδού, από τις πέντε χθες το απόγευμα, δεν ανταποκρίνονται στις τηλεφωνικές κλήσεις του εργοδότη τους.

Σύμφωνα πάντα με τον εργοδότη των τεσσάρων, λίγα λεπτά πριν τις 5 χθες το απόγευμα, είχαν επικοινωνήσει μαζί του και του ανέφεραν ότι θα έφευγαν από το υποστατικό τους, με συγκεκριμένο αυτοκίνητο, λόγω της φωτιάς που πλησίαζε επικίνδυνα.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από περίπολο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, γύρω στις 8 χθες βράδυ να φλέγεται σε χαράδρα στην περιοχή «Γούλα», χωρίς να υπάρχει σε αυτό οποιοδήποτε πρόσωπο.

Ωστόσο η επιχείρηση διάσωσης, διακόπηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και επανήρχισε νωρίς σήμερα το πρωί, όταν γύρω στις εννέα ομάδα διάσωσης εντόπισε τέσσερις απανθρακωμένες σορούς, σε απόσταση 500 μέτρων περίπου, από το σημείο όπου βρέθηκε χθες βράδυ το αυτοκίνητο.

Λόγω της κατάστασης των τεσσάρων σορών, δεν κατέστη δυνατόν να αναγνωριστούν.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και διενεργήθηκαν εξετάσεις.

Εν τω μεταξύ πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως οι σοροί των τεσσάρων μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου αναμένεται να διενεργηθούν οι νενομισμένες νεκροτομές σε μεταγενέστερο στάδιο, ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου τους.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.