Η κυβέρνηση επιλέγει την τακτική «κρύψε να περάσουμε»

Ενώπιον του διασυρμού για χρυσά διαβατήρια αντί να απαντήσει, κρύβεται

Η κυβέρνηση αντί να απαντήσει στα αδήριτα ερωτήματα που εγείρονται, κρύβεται, ανέφερε σε χθεσινή δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σχετικά με το πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο αριθμός κυπριακών διαβατηρίων δόθηκε σε αξιωματούχους της Καμπότζης.

Υπογράμμισε ότι οι κυβερνώντες, ενώπιον του διεθνούς διασυρμού που υφίσταται η Κύπρος από τη μαζικοποίηση της έκδοσης χρυσών διαβατηρίων και την κερδοφόρα βιομηχανία που έστησαν, επιλέγουν ξανά την ένοχη σιωπή.

Η κυβέρνηση αντί να σπεύσει να προστατεύσει την Κύπρο από τη συνέχιση του διεθνούς διασυρμού, προσπερνά αδιάφορα τις συνέπειες, υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι το ίδιο έκανε και σε προηγούμενες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στο σκάνδαλο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος Troika Laundromat, στο οποίο εμπλεκόταν το δικηγορικό γραφείο που φέρει το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Έτσι κάνει και τώρα η κυβέρνηση προσπερνώντας όσα γράφει το διεθνές πρακτορείο Reuters για τα χρυσά κυπριακά διαβατήρια που έφτασαν μέχρι και την Καμπότζη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στ. Στεφάνου.

Για το διεθνή διασυρμό της Κύπρου η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού αδιαφορεί, υπογράμμισε, και συμπλήρωσε ότι τους πολίτες οι κυβερνώντες τούς γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

«Ούτε σεβασμός, ούτε διαφάνεια, ούτε η στοιχειώδης λογοδοσία. Κατά το κυπριακότερο: κρύψε να περάσουμε!» κατέληξε εμφαντικά στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.