Καμία παρέμβαση του ΠτΔ στο έργο της υπουργού Υγείας, υποστηρίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Απορρίπτει η Κυβέρνηση τα περί παρέμβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο έργο της Υπουργού Υγείας, Πόπης Κανάρη.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για αναστολή της απεργίας των νοσηλευτών θεωρήθηκε από κάποιους ως παρέμβαση προς το έργο της Υπουργού Υγείας και παράκαμψή της, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σε δηλώσεις του, από την Αθήνα όπου βρίσκεται, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη απάντησε: “Καμία παρέμβαση. Ήταν σε πλήρη συνεννόηση με την Υπουργό Υγείας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας”.

Ο κ. Λετυμπιώτης είπε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε χθες ένα ασφυκτικά γεμάτο πρόγραμμα. Χθες το βράδυ ενημερώθηκε από την Υπουργό για αυτή τη στάση εργασίας που ανακοινώθηκε από τους νοσηλευτές. Επικοινώνησε ο ίδιος με τους νοσηλευτές και παρακάλεσε όπως περιμένουν να αφιχθεί στην Κύπρο ο ίδιος για να λάβει ενημέρωση ως προς το ποιο ακριβώς είναι το ζήτημα, αλλά και η ίδια η Υπουργός Υγείας», υποστήριξε.

Πρόσθεσε πως προς τιμήν τους οι νοσηλευτές το έκαναν αποδεκτό αυτό, υποστηρίζοντας πως ο Πρόεδρος θέλει να παραμείνει ανοικτός ένας διάλογος με οργανωμένα σύνολα, με τους κοινωνικούς εταίρους. «Άμεσα με την άφιξή του θα υπάρχουν ανακοινώσεις», κατέληξε ο κ. Λετυμπιώτης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy