Κυριαρχική ισότητα αντέταξε στον Κ. Στιούαρτ ο Ερσίν Τατάρ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Επιμένει σε «κυριαρχική ισότητα» ο Τατάρ

Κοινό έδαφος μπορεί να βρεθεί με την «ισοδυναμία των δύο κρατών», δήλωσε στον ειδικό αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, η τ/κυπριακή πλευρά. Ο ίδιος ο κ. Στιούαρτ, μετά τη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με τον Ερσίν Τατάρ, επέμεινε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να υπερπηδηθεί η έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές και ότι αυτό είναι «ίσως το μοναδικό σημαντικό πράγμα που λείπει αυτή τη στιγμή και μας εμποδίζει να προχωρήσουμε στο Κυπριακό», προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρέπει να εξευρεθεί ένας τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά.

Σε ερώτηση «αν σκοπεύει να συμπεριλάβει στην έκθεσή του την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας και της ισότητας στην Κύπρο», ο κ. Στιούαρτ απάντησε πως ο Γενικός Γραμματέας εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρέπει να βρούμε έναν τρόπο προς τα εμπρός για μια πολιτική διαδικασία και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ των δύο μερών.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Ερσίν Τατάρ, Εργκιούν Ολγκούν, είπε ότι κοινό έδαφος μπορεί να υπάρξει μόνο με την «ισοδυναμία των δύο ίσων πλευρών», υποστηρίζοντας ότι αυτή η «ισοδυναμία» είναι εφικτή με μια συμφωνία «μεταξύ δύο κρατών».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.