Να γιατί ψηφίζω ΑΚΕΛ!

Του
Γιαννάκη Κολοκασίδη

 

Όταν άλλοι, συγκαλυμμένα ή απροκάλυπτα, φλερτάρουν με τη διχοτόμηση γιατί βολεύονται οι ίδιοι και τα συμφέροντά τους με τη μισή Κύπρο, το ΑΚΕΛ παλεύει για λύση, απελευθέρωση και επανένωση.

Όταν άλλοι άμεσα ή έμμεσα αρνούνται τη λύση ΔΔΟ, γιατί το αντιομοσπονδιακό μένος ικανοποιεί εθνικιστικά ιδεολογήματα και προσκομίζει ψήφους, το ΑΚΕΛ με συνέπεια στηρίζει τη λύση ΔΔΟ ως τη μοναδική επιλογή που μπορεί να μας απαλλάξει από την κατοχή και να επανενώσει την πατρίδα μας.

Όταν άλλοι περιορίζονται στο να κατακεραυνώνουν φραστικά την Τουρκία και να υπόσχονται ανεδαφικές πολιτικές και μέτρα, που θα την κάνουν τάχα να πονέσει, το ΑΚΕΛ προτείνει ενέργειες και τακτική που πραγματικά μπορεί να στριμώξει την Τουρκία και να την αναγκάσει να αλλάξει στάση.

Όταν άλλοι θεωρούν όλους τους Τ/κυπρίους όργανα της Άγκυρας, το ΑΚΕΛ εργάζεται μαζί με τους προοδευτικούς Τ/κυπρίους για την επαναπροσέγγιση και την κοινή πάλη για τη σωτηρία της κοινής μας πατρίδας.

Όταν άλλοι κτίζουν συμμαχίες με αιματοβαμμένους κοντινούς ή μακρινούς «εταίρους», καλλιεργώντας έτσι την ψευδαίσθηση ότι γινόμαστε μεγάλη δύναμη, το ΑΚΕΛ επιμένει ότι η Κύπρος πρέπει να είναι γέφυρα ειρήνης και χώρα αλληλεγγύης.

Όταν άλλοι ερωτοτροπούν με το ΕΛΑΜ και την ιδεολογία του για να το έχουν στην εφεδρεία τους, το ΑΚΕΛ λέει τα πράγματα με το όνομά τους κατονομάζοντας το ακροδεξιό μόρφωμα ως το κυπριακό παρακλάδι της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

Όταν άλλοι αποφεύγουν να πουν το παραμικρό για τον Αρχιεπίσκοπο προσδοκώντας την εύνοιά του, το ΑΚΕΛ συγκρούεται ευθέως ιδεολογικά, πολιτικά και κοινωνικά μαζί του και με ό,τι αντιδραστικό εκπροσωπεί.

Όταν άλλοι καλλιεργούν την ξενοφοβία και το ρατσισμό για να κερδίσουν μερικές ψήφους, το ΑΚΕΛ στηρίζει με συνέπεια μετανάστες, πρόσφυγες και κάθε κοινωνική ομάδα που διεκδικεί ανθρώπινα δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Όταν άλλοι απαξιώνουν την πολιτική ζωή και δράση για να προβληθούν οι ίδιοι ως άμωμοι, αμόλυντοι και αυτόκλητοι σωτήρες, το ΑΚΕΛ δείχνει το δρόμο της οργανωμένης, συνειδητής πάλης ως τη μόνη οδό που οδηγεί σε κατακτήσεις και κοινωνική πρόοδο.

Όταν άλλοι ενδιαφέρονται και εργάζονται για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζών, το ΑΚΕΛ παλεύει, μέσα και έξω από τη Βουλή, για τα συμφέροντα, τα δίκαια και τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας.

Όταν άλλοι θυσιάζουν το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους, το ΑΚΕΛ θέτει το περιβάλλον όπως και τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη.

Όταν άλλοι μιλούν γενικά και αόριστα για μεταρρυθμίσεις, το ΑΚΕΛ θέτει το ερώτημα: Μεταρρυθμίσεις προς όφελος ποιου; Των πολλών ή των λίγων προνομιούχων; Η απάντηση καθορίζει και το αν μια μεταρρύθμιση είναι προοδευτική ή αντιδραστική.

Όταν άλλοι θεωρούν τη λαμογιά ως μαγκιά, το ΑΚΕΛ θεωρεί τη διαφθορά ως κοινωνική πληγή του συστήματος και την αντιπαλεύει με όλες του τις δυνάμεις. Δεν διστάζει να εξοστρακίζει από τις γραμμές του φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς.

Αυτά και πολλά άλλα κάνουν την ποιοτική διαφορά του ΑΚΕΛ. Για τούτο και δεν μπορεί να γίνει δεκτό το ιδεολόγημα ότι τάχα όλοι είμαστε το ίδιο. Η εξίσωση, η ισοπέδωση, η γενική απαξίωση και η αποχή ευνοεί τους δυνατούς και το κατεστημένο. Εκείνους που έχουν την οικονομική δύναμη και κατ’ επέκταση διαθέτουν κοινωνική ισχύ και ισχυρούς μοχλούς ιδεολογικής επίδρασης πάνω στην κοινωνία.

Αντικειμενικά η ισοπέδωση και η αποχή ευνοεί κυρίως το Συναγερμό και τη διαιώνιση της κυριαρχίας της Δεξιάς. Αν θέλουμε να απαλλαγούμε μια ώρα αρχύτερα απ’ αυτό το ζυγό, η επιλογή είναι η ενίσχυση του ΑΚΕΛ.

Το 1986 «τόλμησα» για πρώτη φορά να διεκδικήσω θέση στην Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ. Αν δεν είχε μεσολαβήσει η πανδημία και είχαμε πραγματοποιήσει το Συνέδριό μας, σήμερα θα ήμουν και τυπικά στην ομάδα των βετεράνων του κόμματος. Ως βετεράνος λοιπόν χαίρομαι που διαπιστώνω και αισθάνομαι υπερήφανος που το ΑΚΕΛ:

– Υπερασπίζεται με συνέπεια αρχές και αξίες, αρκετές φορές ακόμα και με κόστος.

– Διαμορφώνει θέσεις και πολιτικές με κύριο κριτήριο το ταξικό κριτήριο.

– Υλοποιεί τις πολιτικές που χαράσσει με μαχητικότητα και με συνέπεια, χωρίς πισωγυρίσματα και μικροκομματικούς υπολογισμούς.

– Στέκεται πάντα δίπλα, συναγωνιστής και συνοδοιπόρος με τον απλό άνθρωπο του μόχθου.

Αυτό είναι το ΑΚΕΛ, του οποίου το ψηφοδέλτιο καλούμαστε να υπερψηφίσουμε την ερχόμενη Κυριακή.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.