Νέα κρίση καυσίμων στην «αρχή ηλεκτρισμού» στα κατεχόμενα

Για κρίση και πάλι στα καύσιμα, αλλά και στα ρολόγια μέτρησης στην «αρχή ηλεκτρισμού», γράφει σήμερα η Γενί Ντουζέν, ενώ στην πιθανή έλλειψη καυσίμων αναφέρονται και άλλα δημοσιεύματα, καθώς οι προμήθειες μπορεί να τελειώσουν κι αύριο, όπως αναφέρει η Χαλκίν Σεσί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Γενί Ντουζέν, οι μονοφασικοί μετρητές ρεύματος κατάλληλοι για διαμερίσματα και μονοκατοικίες δεν μπορούν να εγκατασταθούν για μήνες, ενώ αυξάνονται τα παράπονα όσων εδώ και μήνες περίμεναν την προμήθεια μετρητών.

Κτηματομεσίτες και εργολάβοι διαμαρτύρονται για θυματοποίησή τους, συνεχίζει το δημοσίευμα ενώ η «αρχή» τηρεί σιγή ιχθύος.

Ο πρόεδρος της συντεχνίας των εργαζομένων στην «αρχή», El Sen, Κουμπιλάι Όζκιρατς ανέφερε στην εφημερίδα ότι δεν διαθέτουν ούτε ρολόγια μέτρησης, ούτε καύσιμα, ούτε υλικά, ούτε και επαρκές προσωπικό. «Θέλουν να εξαφανίσουν αυτόν τον οργανισμό, να τον αποτελειώσουν», είπε.

Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι αναζήτησε τον «πρόεδρο» του «διοικητικού συμβουλίου» της «αρχής», Χασάν Άκγιγιτ, ο οποίος όμως δεν απάντησε. Ο «αναπληρωτής γενικός διευθυντής» απάντησε ότι εργάζονται να λύσουν όλα τα ζητήματα και για πιο συγκεκριμένα παρέπεμψε σε γραπτές ερωτήσεις προς την «πρωθυπουργία» όπου τώρα υπάγονται.

Ο κ. Όζκιρατς ανέφερε, σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, πως στην «αρχή» τα αποθέματα που απέμειναν είναι 1.700 τόνοι και φτάνουν μέχρι αύριο, Παρασκευή. Αλλά, συνέχισε, το πλοίο που επρόκειτο να έρθει αύριο με νέα καύσιμα, θα καθυστερήσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.