Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει τελικά την ευθύνη από τώρα και στο εξής για τη ροή χρημάτων από την Τουρκία στα κατεχόμενα, που περιλαμβάνει τα χρήματα που η Τουρκική Δημοκρατία στέλνει κάθε χρόνο ως βοήθεια ή ως πίστωση.

Σύμφωνα με την Χαλκίν Σεσί, με τον τρόπο αυτό το «προβληματικό σύστημα» που υπήρχε μέχρι σήμερα στην Τουρκία όσον αφορά την «ροή πόρων» στα κατεχόμενα, έχει λυθεί.

Σύμφωνα με το άρθρο 4 του κανονισμού Ε του νόμου περί προϋπολογισμού της Τουρκίας για το 2019, η αρχή για τις “ενισχύσεις και πιστώσεις της ΤΔΒΚ”, όπως γράφεται, δίνεται στο γραφείο της Προεδρίας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, η διάθεση, ο σκοπός, η μέθοδος και οι όροι των πληρωμών θα καθοριστούν σύμφωνα με ένα πρωτόκολλο το οποίο θα υπογραφεί από τα “δύο κράτη”. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας.

Η εφημερίδα «Ντιαλόγκ» έγραψε ότι ο «πουργός δημοσιονομικών, Σερντάρ Ντενκτάς χαιρέτισε την απόφαση λέγοντας ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ροή κεφαλαίων από την Τουρκία στα κατεχόμενα προέρχονται από το σύστημα της Τουρκίας.