ΟΚΥπΥ: Νέες εξειδικευμένες εξετάσεις σε ασθενείς με θαλασσαιμία

Σε διεύρυνση των προσφερόμενων απεικονιστικών εξετάσεων στον τομέα της μαγνητικής τομογραφίας (MRI) που προσφέρονται στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, προχώρησε ο ΟΚΥπΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ως αποτέλεσμα της αναβάθμισης, στο Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝ Λευκωσίας προσφέρονται πλέον και εξετάσεις ελέγχου βαθμού αιμοσιδήρωσης (iron load) σε θαλασσαιμικούς ασθενείς.

Η εν λόγω εξέταση, αναφέρεται, αποτελεί μία μη επεμβατική μέθοδο εκτίμησης εναπόθεσης σιδήρου σε ζωτικά όργανα του σώματος, όπως το ήπαρ και το μυοκάρδιο, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες στον κλινικό γιατρό, ειδικά για την εκτίμηση πολυμεταγγιζόμενων ασθενών.

Για διευθέτηση ραντεβού, οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 22-604196, Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 3.00 μ.μ. ή να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://shso.org.cy/clinic/aktinologiko-2/.

Ο ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι το Ακτινολογικό Τμήμα είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία καλύπτουν το σύνολο των εξετάσεων που διενεργούνται σήμερα στην Ακτινοδιαγνωστική.

Το Τμήμα, σημειώνεται, είναι στελεχωμένο από άρτια καταρτισμένο και εκπαιδευμένο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και από ικανό αριθμό ιατρών ακτινολόγων, τεχνολόγων ακτινολόγων νοσηλευτικό προσωπικό και γραμματειακό προσωπικό, για να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το κάθε περιστατικό που παραπέμπεται στο Τμήμα.

Το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, προστίθεται, είναι το μόνο Τμήμα στην Κύπρο το οποίο παρέχει πλήρη εκπαίδευση στην ειδικότητα της Ακτινολογίας σε νέους ιατρούς.

Στόχος του Τμήματος, είναι η ανθρωποκεντρική προσέγγιση στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας με την παροχή άριστων υπηρεσιών υγείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.