Οργάνωση, αγώνας, αντεπίθεση παντού!

Του Σταύρου Αγαθού*

Το Παγκύπριο Συνέδριο της Οργάνωσής µας, στο οποίο συµµετείχαν εκατοντάδες νέοι και νέες από κάθε γωνιά της Κύπρου, µαθητές, φοιτητές, εργαζόµενοι, στρατιώτες και άνεργοι, έθεσε ξεκάθαρο πολιτικό στόχο: Να δυναµώσουµε την Ε∆ΟΝ, για να κερδίσει ο λαός!
Σε κάθε αγώνα που καλείται να δώσει το νεολαιίστικο κίνηµα, οι Ε∆ΟΝίτες και Ε∆ΟΝίτισσες θα στέκονται µπροστάρηδες. Να οργανώνουν την αντίσταση, να οραµατίζονται το νέο, το ανθρώπινο, το δηµοκρατικό, να χτίζουν µια κοινωνία στο µπόι των ανθρώπων!

Στην ατέρµονη µανία του κεφαλαίου να τρώει τη σάρκα των εργαζοµένων για να πλουτίσει, η Ε∆ΟΝ, πλάι – πλάι µε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνηµα, στοχεύει στην οργάνωση και συσπείρωση των νέων για να διεκδικήσουν και να υπερασπιστούν τα δικαιώµατά τους.
Στις προσπάθειες των κυβερνώντων για τη δηµιουργία ενός αυταρχικού και συντηρητικού σχολείου, το µαθητικό τµήµα της Ε∆ΟΝ υψώνει ανάχωµα αντίστασης.


Σε κάθε σχολείο, σε κάθε µαθητική τοπική οργάνωση, Ε∆ΟΝίτες και Ε∆ΟΝίτισσες γυρίζουν την πλάτη στις επιβουλές του Υπουργείου Παιδείας, παρασέρνουν στο διάβα τους χιλιάδες και µε θέσεις και προτάσεις διεκδικούν ένα ανθρώπινο και δηµοκρατικό σχολείο.
Στις επιθέσεις που δέχεται το φοιτητικό κίνηµα, η Ε∆ΟΝ πρωτοπορεί στον αγώνα για επανάκτηση όσων βίαια αποκόπηκαν τα τελευταία χρόνια από τα κεκτηµένα των φοιτητών.

Με την αγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητα που χαρακτηρίζει κάθε µέλος της Οργάνωσης, µέσα από τις γραµµές της Προοδευτικής Κ.Φ. υπερασπιζόµαστε το δικαίωµα στην τριτοβάθµια εκπαίδευση σε κάθε χώρο σπουδών.
Απέναντι στη στασιµότητα που οδηγείται το Κυπριακό και στον κίνδυνο διχοτόµησης, απέναντι στις παλινδροµήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας, η Ε∆ΟΝ οργανώνει και εντείνει τον αντικατοχικό αγώνα του λαού µας.

Προτεραιότητα στη δράση µας εξακολουθεί να είναι ο αγώνας για να χτίσουµε µια Κύπρο λεύτερη και επανενωµένη.
Σε κάθε επιδροµή του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, σε κάθε πραξικόπηµα και διορισµένη αµερικανοκίνητη κυβέρνηση στην Ευρώπη και στη Λατινική Αµερική, η Ε∆ΟΝ ενώνει τη φωνή της µε το παγκόσµιο αντιιµπεριαλιστικό κίνηµα. Με θέσεις και πράξεις αγωνιζόµαστε για την οριστική ήττα του ιµπεριαλισµού, ενώ παράλληλα εκφράζουµε µε κάθε τρόπο την αλληλεγγύη µας στους δοκιµαζόµενους λαούς του κόσµου.

Στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, στον αγώνα ενάντια στο φασισµό που σηκώνει κεφάλι, στον αγώνα για ισότητα και ισοτιµία, στον αγώνα για προάσπιση της δηµόσιας υγείας, στον αγώνα για ελεύθερη πρόσβαση στον αθλητισµό, στον αγώνα για να επικρατήσει ο πολιτισµός έναντι της υποκουλτούρας που προωθείται, η Ε∆ΟΝ πρωτοπορεί! Οργανώνει την αντεπίθεση σε κάθε µέτωπο, καλλιεργεί συνειδήσεις έτοιµες να οραµατιστούν µα και να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο για το λαό µας.


Μα κάθε αγώνας για να είναι επιτυχής προϋποθέτει πρώτα απ’ όλα να είναι µαζικός. ∆υστυχώς, δεν είναι αρκετό να οργανωθούµε στην Ε∆ΟΝ µόνο όσοι διαβάζουµε αυτό το άρθρο. Ως Ε∆ΟΝίτες και Ε∆ΟΝίτισσες οφείλουµε να σηκώσουµε στην πλάτη µας τον ιστορικό ρόλο που µας ανέθεσε η συνείδησή µας: Να δυναµώσουµε την Ε∆ΟΝ. Να αφυπνίσουµε τον συµµαθητή, τον συµφοιτητή, τον γείτονα και τον συνάδελφο. Να του µιλήσουµε για τις δίκαιες θέσεις της Οργάνωσης.

Να τον φέρουµε µαζί µας στον δρόµο του αγώνα και της διεκδίκησης. Ο καθένας µας από το µετερίζι του να ενισχύσουµε τη διαδικασία Οργανωτικής Εξόρµησης της Ε∆ΟΝ. Μπορεί η µάχη να φαντάζει άνιση, αφού οι αντίπαλοί µας επιστρατεύουν κάθε µέσο για να αποπολιτικοποιήσουν τη συνείδηση της νεολαίας. Μα αν δεν το πιστέψουµε, αν δεν δυναµώσουµε την Ε∆ΟΝ, αν δεν οργανωθούµε, θα έχουµε ήδη χάσει.

*Επαρχιακός Γραµµατέας Ε∆ΟΝ Λάρνακας

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.