Οργισμένη αντίδραση Accept ΛΟΑΤΚΙ για τα Fake news Νουρή

Οργισμένη αντίδραση Accept ΛΟΑΤΚΙ για τα Fake news Νουρή (διαβάστε ΕΔΩ).

«Μόνο οργή και αποτροπιασμό μπορούν να προκαλέσουν δηλώσεις του κ. Νουρή, αφού είναι άκρως επικίνδυνες, καθώς διαμέσου της παραπληροφόρησης και της διαστρέβλωσης αυξάνουν το στίγμα των ατόμων που ζουν με τον HIV» τονίζει μεταξύ άλλων η οργάνωση.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Accept – LGBTI Cyprus:

“1100 ασθενείς για παράδειγμα θετικοί στον HIV, είχαμε γύρω στα 800 περιστατικά φυματίωσης. Όλα όμως αυτά, τα έχουμε ελέγξει”.

Τα πιο πάνω fake news έγιναν από τον Υπουργό Εσωτερικών στην “Πρωινή Ενημέρωση” του ΡΙΚ και αναπαράχθηκαν από όλα τα ειδησιογραφικά πρακτορεία!

Μόνο οργή και αποτροπιασμό μπορούν να προκαλέσουν οι πιο πάνω δηλώσεις του κ. Νουρή, αφού είναι άκρως επικίνδυνες, καθώς διαμέσου της παραπληροφόρησης και της διαστρέβλωσης αυξάνουν το στίγμα των ατόμων που ζουν με τον HIV.

Ο τρόπος μάλιστα που μεταδόθηκε η πιο πάνω είδηση είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικός:

Διασυνδέθηκε ο διαρκής ρατσιστικός λόγος του για την επικινδυνότητα των μεταναστών με τον ΗIV και τη φυματίωση. Προσπάθησε να προκαλέσει τον φόβο των Κυπρίων πολιτών για τους αιτητές ασύλου ως φορείς “θανατηφόρων-μεταδοτικών” ασθενειών συμπαρασέρνοντάς και τα οροθετικά άτομα. Μ’ άλλα λόγια, κατάφερε να στιγματίσει δια μιας και αιτητές ασύλου και οροθετικούς, ξυπνώντας την HIV εκφοβιστική παραπληροφόρηση της δεκαετίας του ’80.

Ακολούθως έτρεξε να ανασκευάσει, λέγοντας ότι τα νούμερα διογκώθηκαν από τα κανάλια. Αλλά ο σκοπός πέτυχε. Η είδηση ξαπλώθηκε. Το κακό έγινε. Τα ειδησιογραφικά site της Κύπρου αναπαρήγαγαν το εκφοβιστικό «μήνυμα». Ο κόσμος φοβήθηκε!

Ως οργάνωση, θα θέλαμε απλά να συμβάλουμε στη μείωση της ανεπανόρθωτης ζημιάς που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού ενημερώνοντας τον κόσμο ότι:

Πρώτα απ’ όλα, οι οροθετικοί δεν συνιστούν απειλή για άλλους ανθρώπους.

  • Ναι, ο HIV μεταδίδεται, αλλά δεν κολλάει τόσο εύκολα. Δε μεταδίδεται με συγκατοίκηση στο Πουρνάρα, με αγκαλιά, χειραψία, αγκαλιά, φτάρνισμα, κλπ.
  • Ο HIV δεν μεταδίδεται με κανενός είδους κοινωνική συναναστροφή.

Τέλος να αναφέρουμε στον κ. Νουρή ότι εν έτη 2022, ο ιός δεν αποτελεί πλέον θανατηφόρα ασθένεια. Η συντριπτική πλειοψηφία των οροθετικών ατόμων λαμβάνουν αντιρετροϊκή θεραπεία και έχουν την ίδια ποιότητα και προσδόκιμο ζωής με τα οροαρνητικά άτομα, αφού καταφέρνουν να πετύχουν μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο στον οργανισμό τους κι έτσι δεν δύνανται να μεταδώσουν τον ιό σε κάποιον ερωτικό σύντροφο, ακόμη και με σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.

Πιο απλά: Μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο σημαίνει μη μεταδοτικός ιός (U=U).

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.