Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή ιατρών στην εκπαίδευση για συμμετοχή στον θεσμό του ΠΙ για δικαιούχους του ΓεΣΥ που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

Διαβάστε επίσης: Σύσσωμο ΟΧΙ του ΠΙΣ στο ΓεΣΥ

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι η υποβολή αιτήσεων για εκπαίδευση ιατρών με στόχο τη συμμετοχή τους στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού για δικαιούχους του Γενικού Σχεδίου Υγείας που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους παρατείνεται μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2019, με σκοπό τη διευκόλυνση των υποψηφίων για εξασφάλιση των απαιτούμενων εγγράφων/ αποδεικτικών στοιχείων.

Τονίζεται ότι η υποβολή των αιτήσεων αφορά τόσο τους ιατρούς που εργάζονται στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Στην περίπτωση που δεν υποβληθούν οι αιτήσεις εμπρόθεσμα, οι εμπλεκόμενοι ιατροί δεν θα είναι σε θέση να συμμετέχουν στην εν λόγω εκπαίδευση και δεν θα τους δοθεί η δυνατότητα να συμβληθούν με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους με βάση τη σειρά παράδοσης της αίτησής τους, δεδομένου ότι έχει αξιολογηθεί η αίτησή τους, έχουν επισυναφθεί όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και έχει πραγματοποιηθεί η διαγνωστική εξέταση.

Σύσσωμο ΟΧΙ του ΠΙΣ στο ΓεΣΥ

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου κάλεσε μετά από τη χθεσινοβραδινή του συνεδρία τα μέλη του, υπό τις παρούσες συνθήκες να μην συμμετάσχουν στο ΓεΣΥ, κάνοντας λόγο για «σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί ο προτεινόμενος σχεδιασμός ως προς την ποιότητα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ασφάλειας των ασθενών».

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Βάσος Οικονόμου είπε ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα βασικά τους αιτήματα προσθέτοντας ότι η πιθανότητα αποτυχίας του ΓΕΣΥ είναι μεγάλη. Πρόσθεσε ότι το σύστημα που εισηγείται η κυβέρνηση είναι ένα σύστημα παρωχημένων εποχών, μονοασφαλιστικό και χωρίς να γίνει συζήτηση πολλών θεμάτων. Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο ΠΙΣ δεν θα εμποδίζει οποιοδήποτε γιατρό θέλει να συμμετάσχει στο Γενικό Σύστημα Υγείας.

Αναφερόμενος στο προσωπικό μήνυμα που απέστειλε προ ημερών ο πρόεδρος του ΠΙΣ προς τους γιατρούς, έκανε λόγο για ατυχές γεγονός προσθέτοντας ότι δε πρέπει να γίνονται τέτοιοι χειρισμοί. Σημείωσε ότι κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρία του ΠΙΣ τέθηκε επί τάπητος το θέμα. Όπως είπε, και ο ίδιος ενοχλήθηκε από το μήνυμα του κ. Αγαθαγγέλου και σκέφτηκε να παραιτηθεί ακόμα και από την ηγεσία του ΠΙΣ.

Μας έχεις Like στο Facebook ;