Προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας μπυραρίας στην Αγία Νάπα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας μπυραρίας στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το προσωρινό διάταγμα λειτουργίας εξεδώθη ύστερα από αίτημα που υπέβαλε η Δύναμη, αφού κατά τη διάρκεια των καθημερινών ελέγχων για την εφαρμογή και τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, διαπιστώθηκαν επανειλημμένα παραβάσεις του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου και των σχετικών Υπουργικών διαταγμάτων.

Πρόκειται για μπυραρία που βρίσκεται στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου και κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διεξάγει η Αστυνομία, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας, σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες.

Κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινού ελέγχου, από μέλη της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι στον εσωτερικό χώρο της μπυραρίας βρίσκονταν γύρω στους 140 θαμώνες, αριθμός που ξεπερνούσε τον αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκεται εντός του υποστατικού.

Σήμερα το πρωί εναντίον της διεύθυνσης του υποστατικού, καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, για εκδίκαση, υπόθεση παράβασης της νομοθεσίας για την λοιμοκάθαρση.

Με την καταχώρηση της υπόθεσης στο Δικαστήριο, η Αστυνομία υπέβαλε αίτημα έκδοσης διατάγματος προσωρινής αναστολής λειτουργίας του υποστατικού, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, κάτι που έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο.

Το Δικαστήριο όρισε την 6η Αυγούστου ως ημερομηνία για εκδίκαση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι στις 12 και 19 Ιουλίου έγιναν καταγγελίες του ίδιου υποστατικού από την Αστυνομία, με την έκδοση εξώδικων χρηματικών προστίμων, ύψους 500 και 1.000 ευρώ αντίστοιχα.

Επίσης στις 12 Ιουλίου, είχαν εντοπιστεί να χορεύουν εντός του υποστατικού γύρω στους 15 θαμώνες, ενώ στις 19 Ιουλίου, γύρω στους 20 θαμώνες, επίσης είχαν εντοπιστεί να χορεύουν εντός του υποστατικού, κατά παράβαση των μέτρων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.