Στεφάνου: Οι κυβερνώντες λειτουργούν με βάση το ρητό «εγώ παπάς, εγώ τατάς»

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Στέφανος Στεφάνου διερωτήθηκε πως μπορεί μια κυβέρνηση που ξεχείλωσε το επενδυτικό πρόγραμμα, να είναι από τη μια αυτή που αποφασίζει και από την άλλη να είναι ο πάροχος υπηρεσιών «χρυσών» διαβατηρίων.

Όταν μια κυβέρνηση παίρνει διαζύγιο από την αλήθεια και τη λογική, εκεί ξεκινούν τα προβλήματα τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ για το θέμα σύγκρουσης συμφέροντος σε σχέση με το σκάνδαλο για τα «χρυσά» διαβατήρια.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Στέφανος Στεφάνου διερωτήθηκε πως μπορεί μια κυβέρνηση που ξεχείλωσε το επενδυτικό πρόγραμμα, να είναι από τη μια αυτή που αποφασίζει και από την άλλη να είναι ο πάροχος υπηρεσιών «χρυσών» διαβατηρίων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά οι κυβερνώντες λειτουργούν με βάση το ρητό «εγώ παπάς, εγώ τατάς», κάνοντας λόγο για καραμπινάτη σύγκρουση συμφέροντος. Επίσης, αναφέρθηκε και σε γραφεία- δορυφόροι, δηλαδή ότι υπάρχουν γραφεία που είναι δορυφόροι των γραφείων που έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι Υπουργοί και εκδίδουν διαβατήρια. Ο κ. Στεφάνου επισήμανε δε ότι ο τεράστιος αριθμός των διαβατηρίων έγινε το 2016-2018 όταν η Κύπρος είχε αντιμετωπίσει τα προβλήματα από το κούρεμα και είχε ξεκινήσει να σηκώνει κεφάλι. Τόνισε δε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα έχει από πίσω του 8 δις ευρώ, με το Υπουργείο Οικονομικών να είχε αναφέρει ότι η συνεισφορά του προγράμματος στην κυπριακή οικονομία ήταν 0,3%, άρα όπως είπε πολλά λεφτά δεν ήρθαν καν στην Κύπρο. Πρόσθεσε ότι τα πολλά λεφτά πήγαν στα χέρια λίγων, προνομιούχων και ημετέρων της κυβέρνησης ενώ άλλα χρήματα πήγαν σε άλλες ομάδες επαγγελματιών. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι με τα όσα λέει αντί να ρίχνει τους τόνους προκαλεί, και μετά που γίνεται ο χαμός βγαίνουν οι κυβερνώντες και μιλούν για ενότητα. Πρόσθεσε ότι πλέον οι κυβερνώντες άρχισαν να βάζουν στη ρητορική τους και τη δημιουργία τοξικού κλήματος.

Παράλληλα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι δεν πρέπει να βγαίνει κάθε τρεις και λίγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για να έχει αξία ένα διάγγελμα, αλλά όπως είπε, αποφάσισε για επικοινωνιακούς λόγους να κάνει το διάγγελμα την ώρα των δελτίων ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι το ΑΚΕΛ δεν είναι τώρα που κάνει καυγά εντός και εκτός Βουλής για το επενδυτικό πρόγραμμα και κάλεσε τους πολίτες να παρακολουθούν τι λέει το ΑΚΕΛ και η αντιπολίτευση για να βλέπουν και τις μάχες που δίνονται για αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.