Συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες το ψυχρό σκηνικό στον καιρό – Οι συνθήκες που θα επικρατούν

Καταιγίδα στην περιοχή της Λευκωσίας, Τρίτη 5 Μαΐου 2020.ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την περιοχή κινείται ανατολικά και εξασθενεί ενώ η ψυχρή αέρια μάζα που το συνοδεύει θα εξακολουθήσει να κρατά τις θερμοκρασίες αρκετά χαμηλότερα των κανονικών μέχρι και το Σαββατοκύριακο. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου καιρού ήταν 7 εκατοστά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Χιόνια αναμένεται σταδιακά να εμφανισθούν και σε ορισμένες ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά κατά τόπους μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τα ημιορεινά και τοπικά, σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα φέρουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα στα παράλια και χιονόπτωση στα ορεινά ενώ δεν αποκλείεται και ελαφρά χιονόπτωση σε ημιορεινές περιοχές. Στα ορεινά θα επικρατεί παγετός ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα σημειωθούν συνθήκες ολικού παγετού. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα γίνουν πολύ πιο τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι βορειοανατολικοί, μέτριοι ως ισχυροί 5 μποφόρ και στα ανατολικά παράλια παροδικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα ανατολικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 στα παράλια και στον μείον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος για να καταστεί κυρίως αίθριος τις αυγινές ώρες. Σε όλες τις περιοχές του εσωτερικού και τα ορεινά θα επικρατεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα τοπικά μέχρι ταραγμένη.

Την Πέμπτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά ενώ το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενής χιονόπτωση στα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα τοπικά αυξημένες νεφώσεις δυνατό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει προοδευτικά άνοδο αλλά θα παραμείνει σε χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 12°C 7°C 87%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 16°C 11°C 80%
Λεμεσός: 13°C 10°C 76%
Αεροδρόμιο Πάφου: 14°C 12°C 83%
Φρέναρος: 15°C 11°C 85%
Πρόδρομος: 0°C -1°C 100%
Πόλις Χρυσοχούς: 12°C 10°C 76%
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.