Υπ.Παιδείας: Αλλαγές που στοχεύουν αναδιαμόρφωση στο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών

Μειώνεται ύλη και βαρύτητα γραπτού 

Με αλλαγές, οι οποίες στοχεύουν να αναδιαμορφωθεί πλήρως το σύστημα αξιολόγησης των μαθητών στη Μέση Εκπαίδευση, προχωρεί το Υπουργείο Παιδείας.

Κάποιες από αυτές θα εφαρμοστούν για τις εξετάσεις Β’ τετραμήνου, ενώ ο πλήρης σχεδιασμός για το θέμα της αξιολόγησης των μαθητών/τριών, με την κατάργηση του υφιστάμενου συστήματος των τετραμήνων, ο οποίος θα ισχύσει από τη σχολική χρονιά 2023-24, θα ανακοινωθεί πριν από το τέλος της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς.

Οι αλλαγές ανακοινώθηκαν έπειτα από συνεννόηση με τους εταίρους, όπως σημειώνει το ΥΠΑΝ. Συγκεκριμένα, το ΥΠΑΝ θα προτείνει τη μείωση της βαρύτητας της γραπτής εξέτασης του δεύτερου τετραμήνου της σχολικής χρονιάς 2022-23 από 40% σε 20%, με νομοθετική ρύθμιση, καθώς και τη μείωση της εξεταζόμενης ύλης στο 60% της διδαχθείσας.

Επιπρόσθετα, έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία μηχανισμός παρακολούθησης για την εποπτεία της θεματοθέτησης και του ελέγχου του βαθμού δυσκολίας των εξεταστικών δοκιμίων, ώστε να αποφευχθεί πρόσθετο άγχος και επιβάρυνση των μαθητών/τριών στην ακαδημαϊκή τους πρόοδο. Δόθηκαν επίσης οδηγίες για σωστή αξιοποίηση του διδακτικού χρόνου.

Οι σχολικές μονάδες θα ενημερωθούν  αναλυτικά με σχετικές εγκυκλίους το συντομότερο δυνατόν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy