ΑΚΕΛ: Εγγύηση για δικαιοσύνη και ισονομία

Της
Αιμιλίας Ευαγγέλου – Ξύδια

 

Το 2020 ήταν µια χρονιά πολύ διαφορετική, µια χρόνια που µας απέδειξε στην πράξη πως δεν πρέπει να θεωρούµε τίποτε ως δεδοµένο. Μια χρονιά που µας έκανε να αντιληφθούµε ότι το να αγκαλιάζουµε και να φιλούµε τους γονείς µας είναι δώρο Θεού, αλλά και κάτι που δεν το εκτιµούσαµε όσο θα έπρεπε.

Το 2020 ήταν επίσης µια χρονιά που ανέδειξε τις τεράστιες αδυναµίες που υπάρχουν στον πολιτικό µας κόσµο. Είδαµε µια κυβέρνηση να ριζώνει µέσα στη διαφθορά. Ακούσαµε γεγονότα που όχι µόνο µας ρεζίλεψαν εντός Κύπρου, αλλά και στην Ευρώπη, µην πω και παγκόσµια.

∆εν µπορείς να είσαι ο Πρόεδρος µιας χώρας και να εγκρίνεις µέσα στο Υπουργικό Συµβούλιο διαβατήρια που εµπλέκονται µέλη της οικογένειάς σου! ∆εν µπορείς να είσαι Γενικός Εισαγγελέας και να διερευνάς υποθέσεις που χρήζουν διερεύνησης, όταν εσύ ήσουν ο προηγούµενος Υπουργός ∆ικαιοσύνης. ∆εν µπορείς να βγαίνεις ως Πρόεδρος και να κάνεις διάγγελµα, µέσω του οποίου να επιχειρείς να κοροϊδέψεις όλους τους Κυπρίους και να µιλάς για δήθεν σκευωρίες εναντίον σου. ∆εν µπορεί ο Αρχιεπίσκοπος να χαλάει διατηρητέα και η κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα. ∆εν µπορεί ο Αρχιεπίσκοπος να λέει ότι του µίλησε ο Πρόεδρος για «δύο κράτη» και ο Πρόεδρος να απαντά ότι δεν κατάλαβε ο Αρχιεπίσκοπος τι λέγανε.

Θα µπορούσα να γράψω και πολλά άλλα σε αυτή τη λίστα της ντροπής, όµως τα παραλείπω τονίζοντας πως το καθήκον µας είναι να πολεµήσουµε µε νύχια και µε δόντια τη διαφθορά και να σταµατήσουµε την καθοδική πορεία που πήρε ο πολιτικός κόσµος και η φήµη όλης της Κύπρου.

Στη ζωή για να πετύχεις πρέπει να γνωρίζεις πώς να µετατρέπεις τα αρνητικά σε θετικά. Πρέπει να µάθουµε από τα λάθη µας και να προσπαθήσουµε για ένα καλύτερο µέλλον. Έχουµε χρέος προς τη νέα γενιά να το πράξουµε. Έχουµε επίσης χρέος ως γονείς προς τα παιδιά µας να τους παραδώσουµε µια πατρίδα καλύτερη και όχι χειρότερη. Έχουµε χρέος να σταµατήσουµε την κατρακύλα που πήρε η χώρα µας. Έχουµε χρέος να µιλήσουµε δυνατά και να αποκαλύψουµε τα διαπλεκόµενα συµφέροντα.

Μπαίνουµε στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές του 2021.

Είναι καθήκον µας να τρέξουµε και να δηµιουργήσουµε ένα ακόµα πιο δυνατό ΑΚΕΛ, ένα ΑΚΕΛ που θα προστατεύει τον κόσµο µας, την ιδεολογία µας και τα πιστεύω µας για δικαιοσύνη και ισονοµία.

Οι βουλευτικές εκλογές του 2021 είναι πολύ σηµαντικές και πρέπει να µας βρουν ενωµένους και µάχιµους ενάντια στον εχθρό της διαφθοράς, για να µπορέσουµε να υπερασπιστούµε το µέλλον µας και το µέλλον των παιδιών µας. Πρέπει να ξεπροβάλουµε µπροστά ως µαχητές στην ώρα µιας µεγάλης µάχης για να ξαναφτιάξουµε την Κύπρο που µας αξίζει. Εµείς ως ΑΚΕΛιστες πρέπει να υπερασπιστούµε τον κόσµο µας, ο κόσµος µας µάς χρειάζεται ενωµένους και δυνατούς. Ο πολιτικός κόσµος της Κύπρου επιβάλλεται να αλλάξει και εµείς µέσα από τον συλλογικό αγώνα πρέπει να τον αλλάξουµε. ∆εν είναι καιρός για προσωπικά συµφέροντα, είναι καιρός να νιώσουµε τον πόνο του καθενός, να υπερασπιστούµε τα δικαιώµατα του απλού πολίτη και όχι τα δικαιώµατα των λίγων και εκλεκτών. Είναι καιρός να αποδείξουµε ότι το ΑΚΕΛ στις δύσκολες συνθήκες παραµερίζει τα προσωπικά συµφέροντα του καθενός και συµµερίζεται το όραµα για ένα κράτος απαλλαγµένο από τη διαφθορά, το ψέµα και όλους τους δήθεν.

Η Κύπρος µας χρειάζεται ένα ακόµα πιο δυνατό ΑΚΕΛ. Χρειαζόµαστε νέους θεσµούς και νέες αξίες που θα δώσουν κύρος και περηφάνια στο λαό µας και γι’ αυτούς τους θεσµούς πρέπει να σταθούµε αρωγοί. Ως κόµµα του λαού να αποδείξουµε πως οι ψεύτικες πλειοψηφίες δεν έχουν ούτε ρόλο ούτε τόπο.

Όπως έλεγε και ο Λένιν: «Η εντιµότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσµα της δύναµης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσµα της αδυναµίας». Σήµερα, λοιπόν, κυβερνιόµαστε από αδύνατους και οφείλουµε να είµαστε δυνατοί για να φέρουµε επιτέλους την εντιµότητα πίσω. Εγγύηση γι’ αυτό ένα ακόµα πιο δυνατό ΑΚΕΛ!

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.