Αννίτα Δημητρίου κατά Προδρόμου: Θα ήθελα να δω άλλη αντίδραση από τον Υπ. ΠαιδείαςΘέση απέναντι από τον Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου και τις δηλώσεις που έκανε για το πολύκροτο θέμα με το άρθρο μαθήτριας για το θέμα των θρησκευτικών, πήρε η Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Αννίτα Δημητρίου.

Διαβάστε επίσης:

Προδρόμου: Σε κάποιους προξενεί ευχαρίστηση να πολεμάνε την ελληνικότητα της Κύπρου

 Επίθεση εκπαιδευτικών σε μαθήτρια γιατί είπε την άποψη της για τα θρησκευτικά – Άγνοια δηλώνει ο Υπουργός

Διευθύντρια σχολείου για άρθρο μαθήτριας : «Θα δίνω βήμα σε όλες τις απόψεις»

ΠΣΕΜ: Απαράδεκτες συμπεριφορές κατά της μαθήτριας από μερίδα εκπαιδευτικών – Σφυρίζει αδιάφορα το Υπουργείο

 

Φιλοξενούμενη στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση,  η βουλευτής ανέφερε πως θα ήθελε διαφορετική αντίδραση από τον Υπουργό Παιδείας.

«Ναι θα ήθελα άλλη αντίδραση από τον Υπουργό Παιδείας. Δεν προκύπτει ζήτημα τώρα αυτή τη στιγμή τι είναι τα θρησκευτικά, ποιο είναι το μάθημα των θρησκευτικών, πως διδάσκεται κτλ. Θα μπορούσε να ήταν για τα Νέα Ελληνικά, τα Μαθηματικά για οτιδήποτε. Είναι ένα κείμενο, η άποψη ενός παιδιού. Αντί να επαινέσουμε αυτή την προσπάθεια και αν υπάρχουν αντίθετες απόψεις να συζητήσουμε μαζί με αυτό το παιδί να κάνουμε ωραίο διάλογο και να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, εντούτοις στοχοποιείται με τον Α, Β ή Γ τρόπο που δεν κατάλαβα πως άρχισε αλλά αυτό έγινε στη συνέχεια μια στοχοποίηση του παιδιού για την ουσία. Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τις απόψεις των παιδιών. Με τις δηλώσεις μας πρέπει να κατευνάζουμε αν προσπαθεί κάποιος να οξυνθεί ένα κλίμα να το κατευνάζουμε το κλίμα και να τοποθετούμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Είναι αυτή η κριτική άποψη που θα πρέπει να καλλιεργείται».

Την ίδια ώρα η βουλευτής ΑΚΕΛ Ελένη Μαύρου εξέφρασε προβληματισμό  για το μέγεθος της στοχοποίησης του παιδιού.

«Όλοι εμείς να προβληματιστούμε γιατί λέμε πάντα στις εκδηλώσεις και στις ομιλίες ότι θέλουμε πολίτες με άποψη με κριτική σκέψη να έχουν πρωτοβουλία το θάρρος της γνώμης τους. Αντιλαμβάνομαι ότι οι μαθητικές εφημερίδες είναι προς αυτή την κατεύθυνση, να βοηθήσουν τον μαθητή και την μαθήτρια να αρθρώσει άποψη, να επιχειρηματολογήσει να διαμορφώσει κριτική σκέψη που είναι αναγκαία του κάθε πολίτη. Το μένος με το οποίο αντιμετωπίστηκε άνθρωπος που ούτε με την θρησκεία τα βάζει ούτε με τη θρησκεία. Βάζει κάποιους προβληματισμούς για το πως διδάσκεται το μάθημα, εισηγείται…Απογοητευτική η δήλωση του Υπουργού Παιδείας μέχρι χθες δεν βρήκε τίποτα να πει για το θέμα».

 

Προδρόμου: Σε κάποιους προξενεί ευχαρίστηση να πολεμάνε την ελληνικότητα της Κύπρου

Τοποθετήθηκε μετά από ημέρες ο Πρόδρομος Προδρόμου και σχολίασε τις αντιδράσεις για το άρθρο μαθήτριας Λυκείου για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ο Υπουργός Παιδείας στην πρώτη του τοποθέτηση για το συμβάν προτίμησε να μιλήσει για μεσαίωνες και «επίθεση» στην Εκκλησία.

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παιδείας είπε πως σε κάποιους προξενεί ευχαρίστηση να πολεμάνε την ελληνικότητα της Κύπρου, την Θρησκεία της Κύπρου και να ανακαλύπτουν στον 21ο αιώνα δικαιώματα που υπάρχουν περίπου από τον 19ο αιώνα».

Μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, ο κ. Προδρόμου εξέφρασε εντύπωση για το ότι κάποιοι προσπαθούν να πουν ότι στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα υπάρχει πρόβλημα ελευθερίας της έκφρασης.

Μίλησε, επίσης, και για επιθέσεις που δέχονται Ανώτεροι Λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας από εκπαιδευτικούς «που παρουσιάζονται ως εκφραστές της ελευθερίας», τονίζοντας ότι η μαθήτρια είχε την ελευθερία να γράψει την άποψή της «κι αυτό έπρεπε να εκτιμηθεί».