Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Η Διαφθορά το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας

Τη διαφθορά χαρακτηρίζει ως το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος, η πλειονότητα των πολιτών και συγκεκριμένα το 28%, με βάση τη δημοσκόπηση του ΡΙΚ, η οποία βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Μετά τη διαφθορά, ακολουθεί η πανδημία του κορωνοϊού με 26%, η οικονομία με 18% και το Κυπριακό με 17%. Ποσοστό 8% απάντησε όλα είναι το ίδιο σημαντικά, ενώ ποσοστό 2% αναφέρθηκε σε κάποιο άλλο πρόβλημα.

Το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί παράλληλα ότι η Κύπρος είναι χώρα στην οποία πάντα θα υπάρχει διαφθορά και ποσοστό 39% ότι μπορεί να γίνει μια χώρα χωρίς διαφθορά.

Το 9% δεν εξέφρασε άποψη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 68% θεωρούν ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση, 13% σε σωστή ενώ ποσοστό 19% απάντησε ούτε λάθος, ούτε σωστή.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό εισόδημα οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 19% απάντησαν ότι ζούν άνετα, 43% ότι τα καταφέρνουν, 25% ότι υπάρχει δυσκολία και 13% ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία.

​Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης παρουσίασαν, ο εκλογολόγος Γιάννης Μαυρής και η διευθύνουσα σύμβουλος της IMR Χριστίνα Κοκκάλου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy