Η ΚΟΠ έκρυβε φακέλους και ο Αναστασιάδης έκανε πλάτες με μαλαγανιές

Νέες αποκαλύψεις – φωτιά και πολύ σοβαρές καταγγελίες για το ρόλο που έπαιξε ο τέως ΠτΔ στα στημένα

 

Αποκαλύψεις – φωτιά για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρό αλλά και πολύ σοβαρές καταγγελίες για το ρόλο τον οποίο διαδραμάτισε ο τέως Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έβγαλε η χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών.

Η συνεδρία ξεκίνησε με ανάγνωση επιστολής του Ν. Αναστασιάδη σε σχέση με τα όσα του καταλογίζει ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας για πολιτικές παρεμβάσεις σε υποθέσεις με φακέλους για στημένα. Συγκεκριμένα, ο τέως ΠτΔ απέρριψε όλες τις καταγγελίες του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, τον οποίο κατηγόρησε για «ασύγγνωστη επιπολαιότητα και ύβρεις», «ψευδείς ισχυρισμούς» και «φιλικά» αισθήματα προς το πρόσωπό του.

Απαντώντας, ο Α. Παπαχαραλάμπους είπε ότι «αν ρωτήσετε 100 άτομα, θα μάθετε για το ποιόν του Ν. Αναστασιάδη» και υπενθύμισε την υπόθεση με την αγορά μετοχών με το όνομα Νίκος Χρυσάνθου και τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες. Ακόμη, είπε ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Ν. Αναστασιάδης για υπό διερεύνηση υπόθεση για στημένα παιχνίδια «και άρχισε τις μαλαγανιές», ενώ όταν του απάντησε ότι δεν μπορεί να σταματήσει η έρευνα, ο τέως ΠτΔ άρχισε τις φωνές.

Οι τόνοι στη συνεδρία ανέβηκαν ακόμη περισσότερο όταν το πρώην μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Χάρης Σαββίδης, κατήγγειλε ότι η ΚΟΠ απέκρυψε φακέλους για στημένα παιχνίδια. Ανέφερε επίσης ότι σε διάστημα 18 μηνών έλαβαν 11 φακέλους που αφορούσαν την Καρμιώτισσα και 5 τον Ερμή. Αναφέρθηκε ακόμη σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στο φιλικό Καρμιώτισσα-Απόλλων στο οποίο έγιναν πονταρίσματα ότι θα μπούνε 3 τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο (0-0 στο ημίχρονο και 0-4 τελικό σκορ) και στο φιλικό Καρμιώτισσα-ΑΕΛ, στο οποίο έγιναν πονταρίσματα ότι θα μπούνε 9 γκολ και έληξε 8-1, με το τελευταίο τέρμα να μπαίνει στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ του τερματοφύλακα. Ωστόσο ο Χ. Σαββίδης επιχείρησε να δικαιολογήσει τη θέση της ΚΟΠ, υποβάλλοντας το ερώτημα «τι θα γινόταν με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και με τις χορηγίες» εάν ενεργοποιούνταν οι κανονισμοί που προβλέπουν μέχρι και διαγραφή ομάδας που εμπλέκεται σε φακέλους για στημένα παιχνίδια.

Πρωτοβουλία ΑΚΕΛ για καταπολέμηση της διαφθοράς

Εν τω μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Νομικών συζητήθηκε η πρόταση νόμου η οποία έχει κατατεθεί από το ΑΚΕΛ και στοχεύει στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στην ενίσχυση της διαφάνειας στον αθλητισμό. Συγκεκριμένα, εισάγονται στη νομοθεσία για την καταπολέμηση της χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων πρόνοιες της Αρχής κατά της Διαφθοράς. Ο Αντρέας Πασιουρτίδης υπέδειξε ότι «ο κόσμος δεν αρκείται μόνο στο να υπάρχουν διαδικασίες, αλλά θέλει να γνωρίζει πώς προχωρούν οι υποθέσεις και αν και εφόσον οδηγούνται εκείνοι που πρέπει στη Δικαιοσύνη».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy