Ο ΥΠΠ ενημέρωσε τις διευθύνσεις σχολείων της Λεμεσού

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι η συνεχής επαφή με τη βάση των σχολείων μας, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, με αφορμή σημερινή συνάντηση του με τις διευθύνσεις των σχολείων Προδημοτικής, Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης της πόλης και επαρχίας Λεμεσού, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Λύκειο Λινόπετρας.

Όπως ανέφερε ο κ. Καδής, “συζητούμε γύρω από τις νέες πολιτικές που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, γύρω από τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε να υλοποιήσουμε και συζητούμε μαζί για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς”.

“Στόχος του Υπουργείου κι εμένα προσωπικά, είναι να έχουμε συχνή και συνεχή επαφή με τη βάση των σχολείων μας”, είπε και σημείωσε πως οι διευθύνσεις των σχολείων “αποτελούν το σύνδεσμο ανάμεσα στο Υπουργείο και του τί συμβαίνει στα σχολεία”.

Για το λόγο αυτό, συνέχισε, ” θέλουμε να έχουμε σταθερή επικοινωνία μαζί τους”, και υπενθυμίζοντας πως ανάλογες συναντήσεις γίνονται σε όλες τις Επαρχίες, τόνισε πως “είναι μια ευκαιρία, αφενός να μεταφέρουμε προς τις ίδιες τις διευθύνσεις τις πολιτικές που καλούνται να εφαρμόσουν μέσα στα σχολεία και αφετέρου, να εισπράξουμε από αυτές, τους όποιους προβληματισμούς, τις όποιες εισηγήσεις θέλουν να μας μεταφέρουν”.

Παρόμοιες συναντήσεις, υπέδειξε, γίνονται και με τους οργανωμένους γονείς, οι οποίοι μεταφέρουν τις ανησυχίες τους και ήδη δόθηκαν οδηγίες για τη σωστή διαχείριση των όποιων ιδιαίτερων ζητημάτων παρουσιάζει το κάθε σχολείο.

“Δόθηκε οδηγία προς τα Επαρχιακά Γραφεία, σε ολόκληρη την Κύπρο, να έχουν τακτικές συναντήσεις σε μηνιαία βάση με τους οργανωμένους γονείς, ώστε τα όποια ζητήματα παρατηρούνται στα σχολεία μας και επιθυμούν οι γονείς να μεταφέρουν προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, να μεταφέρονται σε συστηματική και θεσμοθετημένη βάση”, συμπλήρωσε.

Το Υπουργείο, τόνισε, θεωρεί πως αυτό το κανάλι επικοινωνίας με εκπαιδευτικούς και γονείς, είναι μια κίνηση προς την κατεύθυνση “να ακούμε καλύτερα το τί συμβαίνει στα σχολεία μας “.

Σε ερώτηση γύρω από τα προβλήματα που εντοπίστηκαν με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε πως “δεν υπήρχε κάτι που να μην είναι διαχειρίσιμο ή που να είναι ανυπέρβλητο πρόβλημα”.

Σημείωσε ωστόσο πως κάποια ζητήματα σε συγκεκριμένα σχολεία, όπως φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς, όπως αυτό που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε σχολείο της Λεμεσού, “είναι απότοκο του τι συμβαίνει στην ευρύτερη κοινωνία, δεν είναι ούτε παράλογο, ούτε παράξενο”.

Το Υπουργείο, πρόσθεσε, διαθέτει τους μηχανισμούς για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση αυτών των ζητημάτων και στο περιστατικό της Λεμεσού “είχαμε την παρέμβαση της ομάδας άμεσης παρέμβασης, η οποία και σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες, το αντιμετώπισαν αποτελεσματικά”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy