ΠΑΣΥΚΙ: Εάν η πρόταση του ΟΚΥΠΥ ικανοποίηση θα είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων

Οι γιατροί του δημοσίου είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν και νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα που έθεσε ο υπουργός υγείας, εφόσον είναι ικανοποιητική η νέα πρόταση που θα κατατεθεί εκ νέου από τον ΟΚΥΠΥ, ο οποίος έχει πλέον στα χέρια του νέα στοιχεία που του παρέδωσε ο ΟΑΥ που περιλαμβάνουν και μισθολογικές αποζημιώσεις, και παράλληλα το πλαίσιο το οποίο κατέθεσε χθες ο υπουργός, τόνισε στη Μεσημβρινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας.

Πρόσθεσε ότι έχει καθοριστεί νέα συνάντηση με τον ΟΚΥΠΥ για την ερχόμενη Τετάρτη, ωστόσο, είπε δεν είναι βέβαιο ότι σε αυτήν θα κατατεθεί η τελική νέα πρόταση από τον ΟΚΥΠΥ.

Οι γιατροί, σημείωσε ο κύριος Κούμας, πρέπει να γνωρίζουν το συνολικό πακέτο που δεν θα αφορά μόνο τα οικονομικά αλλά και γενικότερα όσα αφορούν το εργασιακό τους περιβάλλον και τόνισε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η σφαιρική αντιμετώπιση των ασθενών που προσφέρουν τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Είπε ακόμη ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον ΟΚΥΠΥ δεν συζητήθηκαν αριθμοί. Ωστόσο, πρόσθεσε, παρόλο που ο ΟΚΥΠΥ δεν έχει στοιχεία για την ενδονοσοκομειακή περίθαλψη θα μπορούσε, αφού το σύστημα είναι ενιαίο, να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που δόθηκαν από τον ΟΑΥ για να επέλθει συμφωνία και για τα δημόσια νοσοκομεία.