Με «άριστους» συνεργάτες που διορίστηκαν από το Προεδρικό

Μεθοδευμένα το Προεδρικό επεκτείνει την επιρροή και τις παρεμβάσεις του προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με προσλήψεις συγκεκριμένων δημοσιογράφων, αλλά και με εξυπηρετήσεις οικονομικού περιεχομένου, όπως συμβαίνει με την πρόσφατη απόφασή του να απαγορευτεί η διαφήμιση στο ΡΙΚ και να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο διαφήμισης τα ιδιωτικά κανάλια. Υπενθυμίζουμε επίσης την υπόθεση με την πλατφόρμα «Velister», όπου και πάλι έχουν ευνοηθεί οικονομικά οι ιδιώτες καναλάρχες.

Πρόκληση και πολλά ερωτηματικά συνιστά η μαζική παρουσία δημοσιογράφων και συγγενών τους στο Προεδρικό ως ειδικοί σύμβουλοι του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη.

Η χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας μας ότι επιστρέφει στο Προεδρικό ο δημοσιογράφος και πρώην αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος και μάλιστα με αυξημένο μισθό, φαίνεται να έχει και συνέχεια.

Μαζί με τον κ. Παπαδόπουλο προσλαμβάνονται στο Προεδρικό και η δημοσιογράφος Σώτια Ν. Ζένιου (σύζυγος του δημοσιογράφου του «Αντέννα» Κυριάκου Πομηλορίδη), η Κυριακή Μιχαήλ Φραγκίσκου (σύζυγος του δημοσιογράφου του «Σίγμα» Χρίστου Χαραλάμπους) και η Άντρια Λουκά.

Στο Προεδρικό υπηρετεί ως ειδικός σύμβουλος και ο δημοσιογράφος Άντρος Μιχαηλίδης, καθώς και η Φανή Τσουρούλη (αδελφή του διευθυντή ειδήσεων του Σίγμα Χρ. Τσουρούλη).

Στους συμβούλους του Προέδρου είναι και η Ελένη Χάσικου και η Εύη Λιασίδου.

Από τη δημοσιογραφική οικογένεια ο Πρόεδρος φρόντισε να διοριστεί και η Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη στη θέση της Επιτρόπου Διοικήσεως, η οποία είναι σύζυγος του ενός εκ των εκδοτών της εφημερίδας «Καθημερινή Κύπρου», Χρίστη Λοττίδη.

Επίσης, η διορισθείσα από τον Πρόεδρο στη θέση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου ήταν πρώην δημοτική σύμβουλος του ΔΗΣΥ στην Έγκωμη και είναι σύζυγος του Χάρη Νικολαΐδη, οικονομικού διευθυντή της εφ. «Πολίτης».

Από την «Αλήθεια» προέρχεται και ο Λοΐζος Αντωνίου, ο οποίος επίσης ανηφόρισε το λόφο και συνδράμει με τη σειρά του στις ομιλίες του Προέδρου Αναστασιάδη. Ο Λ. Αντωνίου, που είχε εργαστεί και στον ΑΝΤ1, αποσπάστηκε από το Υπουργείο Παιδείας, όπου ήταν ήδη διορισμένος ως γυμναστής.

Υπό τον κυβερνητικό έλεγχο ΓΤΠ και ΚΥΠΕ

Σημειώνουμε ακόμη και το διορισμό της υπεύθυνης επικοινωνίας του ΔΗΣΥ Σόφης Μιχαηλίδου στη διεύθυνση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Με την κίνηση αυτή, ουσιαστικά ο ΔΗΣΥ θέτει υπό τον έλεγχό του το ΓΤΠ για τα επόμενα 30 χρόνια, με δεδομένο το νεαρό της ηλικίας της κ. Μιχαηλίδου.

Μόλις πρόσφατα διορίστηκε πρόεδρος του ΚΥΠΕ ο Ιωσήφ Ιωσήφ (FMW FINANCIAL MEDIA WAY), πρώην υποψήφιος του ΔΗΣΥ στις βουλευτικές εκλογές, αλλά και στέλεχος εταιρείας που έχει σχέση με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Να αναφέρουμε και την αγορά του τηλεοπτικού καναλιού TVOne της Κύπρου, πρώην Mega, από τον ιδιοκτήτη του συγκροτήματος της εφ. «Αλήθεια» και πρώην βουλευτή και υπουργό της κυβέρνησης ΔΗΣΥ, Σ. Χάσικο.

 

Νέα αιτήματα στη Βουλή
Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατατέθηκε και νέο σημείωμα όπου ζητείται η πρόσληψη της Δωρίτας Γιαννακού (FMW FINANCIAL MEDIA WAY), πρώην δημοσιογράφου στην εφ.«Φιλελεύθερος», καθώς και του αφυπηρετήσαντος διευθυντή του Τμήματος Δασών Τάκη Τσιντίδη, ως συμβούλων – συνεργατών του Υπουργού Γεωργίας.

Η άμεση ή έμμεση λοιπόν εξάρτηση και υποχρέωση των ιδιωτικών ΜΜΕ προς το Προεδρικό, αλλά και ο πλήρης έλεγχος του ΡΙΚ από την κυβέρνηση, οδηγούν σε ελεγχόμενη πληροφόρηση από το Προεδρικό, σε έλλειψη διαφάνειας και δημοκρατίας, αλλά και σε επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού με εκατομμύρια.