Ψάχνουν λύσεις για τη σωρεία προβλημάτων στο Γ.Ν. Λάρνακας

Διευθύντρια και επιπρόσθετοι γιατροί στο ΤΑΕΠ τις επόμενες ημέρες

 

Με επιπρόσθετους γιατρούς θα ενισχυθεί το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, προσθέτοντας ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, δόθηκαν λύσεις σε ορισμένα προβλήματα της Μονάδας Αιμοκάθαρσης, ενώ θα αυξηθεί ο αριθμός των χειρουργικών επεμβάσεων.

Στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηπαντέλα ανέφερε ακόμα ότι στη σύσκεψη στο Νοσοκομείο Λάρνακας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν «προβλήματα που υπάρχουν στο Τμήμα Αιμοκάθαρσης, πώς θα οργανωθούν καλύτερα τα χειρουργεία, το θέμα των Πρώτων Βοηθειών και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας».

Αναφερόμενος στο θέμα του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε πως «θα μετακινηθεί μία γιατρός από το ΓΝ Λευκωσίας στο ΓΝ Λάρνακας, η οποία θα αρχίσει δουλειά τις επόμενες μέρες, ενώ θα ενισχυθεί το ΤΑΕΠ με επιπρόσθετους γιατρούς και αναμένουμε από τη διευθύντρια που θα έρθει από τη Λευκωσία να δώσει οδηγίες πώς θα οργανωθεί καλύτερα το Τμήμα».

Κληθείς να αναφέρει τι έγινε στο ΤΑΕΠ από την προηγούμενη επίσκεψή του στο ΓΝ Λάρνακας, ο Υπουργός Υγείας είπε πως το συγκεκριμένο Τμήμα βελτιώνεται συνεχώς.

Στον υπουργό τέθηκε το ερώτημα κατά πόσον το ΤΑΕΠ του ΓΝ Λάρνακας θα διαθέτει και ακτινολόγο ούτως ώστε να μην επαναληφθεί το περιστατικό με το θάνατο του μικρού Σταύρου Γιωργαλλή, τον Μάιο του 2018, ο οποίος σύμφωνα με τα ευρήματα του Δικαστηρίου έχασε τη ζωή του, αφού ο επί καθήκοντι ιατρός που εξέτασε την ακτινογραφία του, απέτυχε να διαγνώσει το κάταγμα στο κεφάλι που προκλήθηκε από πτώση, ενώ βρισκόταν στο σχολείο του.

Ο υπουργός απάντησε πως στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λάρνακας υπάρχουν ακτινολόγοι. «Είχαμε σύσκεψη με τους γιατρούς και με τους ακτινολόγους, ζητήσαμε να μας αναφερθούν οποιαδήποτε προβλήματα, αλλά δεν μας αναφέρθηκε κάτι συγκεκριμένο», σημείωσε.

Αναφορικά με τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι «έχουμε αρκετά προβλήματα, καταγράφηκαν όλα, σε κάποια από αυτά δόθηκαν λύσεις άμεσα, κάποιες άλλες λύσεις θα δοθούν τις επόμενες μέρες και άλλες θα δοθούν τον επόμενο μήνα που θα έχω ξανά συνάντηση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας».

Από την πλευρά του ο Αδάμος Χατζηπαναγής, ιατρικός διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ερωτηθείς για την παρουσία ακτινολόγου στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου, ο κ. Χατζηπαναγής απάντησε πως «υπάρχει καθημερινά εφημερεύων ακτινολόγος, ο οποίος καλείται και δίνει τις διαγνώσεις σε όλες τις ακτινολογικές εξετάσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο ακτινολόγος εργάζεται από το σπίτι, αλλά οι γιατροί άλλων ειδικοτήτων που εφημερεύουν μπορούν να τον καλέσουν ανά πάσα στιγμή για να πάρουν γραπτώς τη γνώμη του».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.